Wednesday, December 21, 2011

Quiz Week 6

Answers Will Be Given Next Week...Meanwhile Drop Down Your Answers...PS: DON'T POST YOUR ANSWERS AS ANON
1)There are times when single organisms may show more than one genetically different tissue co-existing together. A few examples in plants and animals are below. They are more common in plants than in animals. Now, what are such organisms called?



Answer: Its called a chimera (named after the Greek monster which simultaneously exhibited traits of a lion, goat and a snake.  



2) These are certain moments from a Malayalam film. Apart from local dance forms, what was the main inspiration behind several scenes of the movie, especially in the picturization of a couple of songs?





Answer: Raja Ravi Varma paintings. The movie is Anandabharanam. The paintings are Woman in thought  , Woman carrying milkpot and Hamsa Damayanti 



3) The usage of any search engine is prohibited for this question.
What is all this?

[32] But I must explain to you how all this mistaken idea of denouncing pleasure and praising pain was born and I will give you a complete account of the system, and expound the actual teachings of the great explorer of the truth, the master-builder of human happiness. No one rejects, dislikes, or avoids pleasure itself, because it is pleasure, but because those who do not know how to pursue pleasure rationally encounter consequences that are extremely painful. Nor again is there anyone who loves or pursues or desires to obtain pain of itself, because it is pain, but occasionally circumstances occur in which toil and pain can procure him some great pleasure. To take a trivial example, which of us ever undertakes laborious physical exercise, except to obtain some advantage from it? But who has any right to find fault with a man who chooses to enjoy a pleasure that has no annoying consequences, or one who avoids a pain that produces no resultant pleasure?
[33] On the other hand, we denounce with righteous indignation and dislike men who are so beguiled and demoralized by the charms of pleasure of the moment, so blinded by desire, that they cannot foresee the pain and trouble that are bound to ensue; and equal blame belongs to those who fail in their duty through weakness of will, which is the same as saying through shrinking from toil and pain. These cases are perfectly simple and easy to distinguish. In a free hour, when our power of choice is untrammelled and when nothing prevents our being able to do what we like best, every pleasure is to be welcomed and every pain avoided. But in certain circumstances and owing to the claims of duty or the obligations of business it will frequently occur that pleasures have to be repudiated and annoyances accepted. The wise man therefore always holds in these matters to this principle of selection: he rejects pleasures to secure other greater pleasures, or else he endures pains to avoid worse pains.




Answer: Lorem Ipsum ; this is standard text used to convey importance to the template and design rather than content. Try this...go to MS word and type =lorem(m,n) where m and n are positive integers. 




4) Simple. Identify the photographer.
Alice Liddell

Answer : Charles Dodgson (Lewis Carroll). This girl was the inspiration for the popular character Alice. 


5) Identify the molecule if the second picture is a hint. Also it in very technical terms holds a certain record. Which one?
Identify

Answer: Kudos to those who got this. The name of the molecule is nanocar. It is special because it can actually roll and move as a whole on certain surfaces when some potential difference is there.  So basically, it is the smallest electric car :) 
The guy is btw the first owner of a (tata) nano car. 



6) This question is about a historic College which these days has become Galeej.
It was started by the Britishers as a school initially and then grew into one of the most respected universities of its Golden Time.
Its alumni include
  • Two Nobel Laureates who were also Royal Society fellows(One is a Padma Vibhushan and other a Bharat Ratna);
  • An Abel Prize laureate(Who is also fellow of Royal Society, Padma Bhushan, US National Medal of Science);
  • A Bio-Chemist who people hardly know, because he never patented his work or boasted about it, but is one of the greatest men ever to have walked on earth. He was the one of the first to synthesise cancer treatment drugs;
  • A very famous guy who has held many important political posts, Bharat Ratna and father-in-law of a Father's Son;
  • The Chairman of a leading newspaper chain;
  • A Former Governor of RBI.
[edit: This blog is not here to defame. The statement a blog author made here is transferred to the comments section by another blog author. ]
OK now name the Galeej.

Answer: Presidency College  Chennai. Yes, where all this violence took place.

7) A Giveaway.
X river is named after the place where it originates. The name of the river/place comes from a local word that refers to a person who is well versed with the Science of water in general.
It was also initially chosen as a boundary to split a famous place among people of two different languages. Although it was once providing drinking water and recreation such as fishing and boat racing, it is the first thing local person can think of when you say 'open drainage system'.
(According to the government, efforts are being taken to clean up the river but all they have done so far is to swindle the funds they got for that from World Bank.)

Answer: Koovum 

8)Pretty Simple Question.


After being frustrated over choosing their name ,the X finally chose the X as the Band members forget even the earlier suggested names.


This band achieved their peak popularity around the 60’s and 70’s and their live shows were popular for their instrument destruction.

Simple,

ID X



Answer: The Who

Reactions:

15 answers:

Now what do the IITs boast of? those thousands of engineers who walk out every year and make no impact on the world/society? at least a 1000 of them apparently amazing world class engineers, and the world is still a stupid place..

1. Chimera
4. Charles Dodgson (Lewis Carroll)

2. Based on Raja Ravi Varma paintings
4. Lewis Carrol
5. nano
6. Is it Madras university
7. Coovum river

Vidyacharan gets the lulz :)

1.Chimeras
2.Raja Ravi Varma Paintings
3.English Translation of the original text for Lorem Ipsum. Knowing this is proof that I waste too much of my time.
4.Lewis Carroll. NO ALICE QUESTIONS SHALL ESCAPE ME!
6.Presidency College, I think. That's where CV Raman was from.
7.Deep Purple?

1.---
2.---
3.---
4.Lewis Caroll
5.Nanotube
6.Loyola
7.Koovam
8.The Who

1. Chimeras
2. Anandabhadram - the story is a fairy tale dominated by Shakta black magic, martial arts, and tantric rituals. The inspiration - the fairy tales from childhood.
3. That sounds like Cicero, but it isn't. That's a standard simply random text, a dummy text, a Lorem Ipsum (if necesary I could explain what is a Lorem Ipsum)
4. Charles Dodgson (Lewis Carroll)
5. Chemical structure of a nanocar
6. Presidency College, Chennai - a future alumnus lives in this city, am I right? :)
7. Coom river
8. The Who?

2. Ravi varma portraits
5. Lol its a nano molecule and it looks like a car, to go along with Tata'a nano car?
6. Guessing on galeej part, the word is "Peter" from St. Peter's Collge? :P
7. Cooum
8. The who

4.louis charrol.

1.half breeds.
7.koovam

1. Multi-gene organisms. Lol.
2. Based on Raja Ravi Varmas paintings
3. Translations from the Quran
4. Lewis Carroll
5. Nano fuel molecule
6. Jadhavpur University
7. Koovum river. The drain clue is a giveaway.
8. The Who

Gopal Krishnan, New Delhi

A Little Too Difficult For my teeny brains.

Yes,
I have to agree with you.
But well you can find Cliche'd stuff all over the place,
So here we try to get new questions completely original,
Hence Many Find it Difficult.

Your Point has been Noted,Siddarth.
You can Check out weeks 7 and 8,
a few questions were delibrately made easier,whilst remaining true to the Standard Set far.

I Have To Agree with you,
I Really Think so too

1.Chavera
7.Cooum
8.The Who
3.Lorem Ipsum??

Post a Comment

Answers Will Not Be Visible at once, we have to approve of them,which we will once the answers have been given.
This is to give everyone a chance.